دستیابی به فناوری تولید نبات رژیمی کم کالری برای نخستینبار
رئیس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی از دستیابی به فناوری تولید نبات رژیمی کم کالری برای نخستینبار در جهان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد به نقل از روابط عمومی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، قدیر رجبزاده اظهار کرد: این فناوری حاصل اجرای پروژه مشترک این مؤسسه با بخش خصوصی بود که با هدف دستیابی به فناوری تولید نبات با کالری کاهشیافته انجام شده است. رئیس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی افزود: به دلیل پیچیدگی فرآیند کریستالیزاسیون قندهای کم کالری و تفاوت آن با ساکاروز، در این پروژه بعد از جایگزینی کامل ساکاروز با قندهای کم کالری و اصلاح فرمولاسیون، فرآیند کریستالیزاسیون با قندهای انتخابی طراحی و بهینهسازی شد. وی تصریح کرد: در این پروژه برای اولینبار در دنیا کریستال بزرگ رشدیافته به هم پیوسته از قندهایی غیر از ساکارزر و با کالری کاهش یافته به شکل نبات تولید شد. رئیس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی بیان کرد: محصول نهایی تولید شده در این پروژه قابل مصرف برای همه افراد جامعه بهویژه افراد حساس به مصرف ساکاروز و قندهای پرکالری است. در ادامه مدیر گروه فرآوری مواد غذایی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی و مجری این طرح پژوهشی بیان اینکه نبات علاوه بر ایران در آمریکا و برخی دیگر از کشورها تولید میشود، گفت: یکی از محصولات پرمصرف که امروزه بهصورت صنعتی تولید میشود و در جهان و به ویژه در کشور ایران به میزان زیادی به عنوان شیرینکننده نوشیدنیهایی نظیر چای استفاده میشود نبات است، نبات کریستال رشد یافته ساکارز است که مکان اولیه تولید آن ایران و هندوستان ذکر شده است، در فرآیند تولید نبات کریستالهای درشت ساکارز در اثر سردشدن محلول فوق اشباع شکر تولید میشوند. سمیرا یگانه زاد بیان کرد: عوامل مختلفی نظیر دما، درجه فوق اشباعی و تلاطم در زمان فرآیند، بر شکل، اندازه و ظاهر کریستال نهایی موثر است. وی ادامه داد: از آنجا که ساکاروز قند اصلی تشکیلدهنده این محصول است، مصرف آن برای بسیاری از افراد مبتلا به بیماریهای قلبی عروقی، دیابت و افراد مبتلا به عارضه چاقی و اضافه وزن مضر است، این در حالی است که میتوان با تولید نبات حاوی قندهای کم کالری این مشکل را برطرف کرد. انتهای پیام/ ۷۰۰۵۱/ق